wietolie
Mens en gezondheid

Wietolie

Op zoek naar een goede pijnbestrijder? Dat zou wietolie kunnen zijn

Wanneer je als gevolg van een ziekte of een aandoening een flinke ontsteking of zelfs chronische pijnklachten ervaart, dan is je er alles aan gelegen om deze pijn zo veel mogelijk te reduceren. Er zijn verschillende middelen die deze pijnbestrijding voor hun rekening zouden kunnen nemen. Eén hiervan wordt gevormd door wietolie. Dit is olie die in feite een afgeleide is van THC, oftewel een van de werkzame stoffen uit cannabisplanten (ook wel bekend als wietplanten of hennepplanten). Wietolie is op medicinaal gebied veelbelovend, maar om bepaalde redenen niet helemaal onomstreden. Als je ook de volgende alinea leest, dan weet je precies waarom dat zo is.

wietolie

Belangrijke aanvullende informatie over wietolie

Als je inderdaad wietolie wenst in te nemen om z’n medicinale kwaliteiten, onthoud dan de volgende belangrijke aspecten ervan:

  • THC is een bestanddeel met een geestverruimende uitwerking op de mens. Van het slikken van wietolie kun je dus high worden. Dit kan inhouden dat je slaperig wordt, je reactievermogen omlaag gaat, een beetje warrige gedachten krijgt en de controle over je lichaam even deels verliest. Als je wietolie neemt moet je daar dus rekening houden met je activiteiten de rest van de dag.
  • Wietolie is een sterk middel. Verstandig is dus om met een heel kleine dosis te beginnen. Wacht eerst rustig af hoe je lichaam daarop reageert. Zo nodig kun je later de doses altijd nog enigszins verhogen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *