Wat is stress
Zorg

Omgaan met spanning en gevaarlijke situaties

Vaak zeggen mensen dat ze stress hebben, maar heel vaak zijn er andere dingen aan de hand en worden de symptomen niet herkend. Wat is stress dan en wat gebeurd met je lichaam als je het hebt. Stress is een natuurlijke reactie van je lichaam om om te gaan met spanningen en gevaarlijke situaties. Blijft de stress lang aanhouden of heb je meer stress dan je aankunt dan kan je er echt ziek van worden of overspannen. Duurt de stress een aantal maanden en ben je moe en uitgeput dan spreek je van een burn out. 

Wat is stress

Gezonde en ongezonde variant

Met stress kun je te maken hebben met een gezonde en ongezonde variant, wanneer je leuke dingen meemaakt kun je te maken krijgen met de gezonde variant. De ongezonde variant is schadelijk voor de gezondheid dus gevaarlijk. Maar wat is stress voor gevoel dan, hoe herken je het en misschien nog veel belangrijker wat kun je eraan doen. Je herkent vast wel dat als je gezonde spanning hebt dit goed is voor je functioneren, heb je echter te veel of te weinig spanning dan gaat dit ten koste van de prestaties.

Wat is stress

Hoe voorkom je dat je stress krijgt

De vraag wat is stress hebben we nu behandeld, maar hoe voorkom je stress als je het hebt om erger te voorkomen. Probeer eerst te achterhalen wat je stress geeft, en natuurlijk wat je een goed gevoel geeft. Heb je een goede vriend of vriendin die je blind kunt vertrouwen praat er dan mee. Zorg ervoor dat je voldoende beweging hebt en gezonde voeding, dit helpt allemaal mee. Wanneer je de stress onder controle hebt, heb je direct minder kans op nog ergere klachten als een burn out. Neem signalen altijd serieus en zoek hulp bij libiri.nl om erger te voorkomen.