koude dagen
Zorg

Zo komen we de koude dagen door

De koude dagen zijn al deels begonnen, maar er staan ons nog koudere dagen te wachten. Voor de mensen die niks met de kou hebben, zullen waarschijnlijk meteen zoeken naar oplossingen die het warmer maken. Tijdens deze dagen is het wel belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en je lichaam op temperatuur houdt. Hoe je dit doet? Lees de volgende tips!

Kleding van wol

Je kunt natuurlijk meerdere laagjes over elkaar dragen om jezelf warm te houden. Maar denk slim na en koop kleding met warm materiaal. Een voorbeeld hiervan is wol. Wol is enorm isolerend, waardoor je het overdag niet koud hebt. Hierdoor hoef je soms niet eens meerdere laagjes te dragen, maar is een wollen trui al genoeg.

Duurzame verwarming

Je zult je in de koude dagen meer binnen bevinden met de verwarming aan. Dit kan veel energiekosten opleveren en tast het milieu aan. Zorg er daarom voor dat je zoveel mogelijk aan groene energie doet. Hierdoor kun je zowel genieten van de warmte als de bijdrage aan het milieu. Dit begint bij het aanschaffen van een CV ketel die duurzaam is. Neem hiervoor een kijkje bij GreeOn. Koop bijvoorbeeld een Remeha cv ketel!

Drink en eet goed

Jouw lichaam warmt zich op, op het moment dat het eten en drinken moet verteren. Het kost jouw lichaam energie op het moment dat het eten en drinken verwerkt. Hierdoor wordt jouw lichaam warmer. Het kan daarom goed zijn om de eetmomenten op de dag beter te verdelen zodat jouw lichaam vaker deze energie moet opwekken. Let er wel op dat warm drinken juist averechts werkt met de opwarming van je lichaam. Dit komt namelijk door het feit dat warme dranken een hoge temperatuur hebben dan jouw lichaam, hierdoor zal jouw lichaam kouder aanvoelen. 

Een warme nachtrust

Soms heeft jouw lichaam even wat hulp nodig om warm te worden, waardoor je lekker kunt slapen. Je kunt daarom een warm bad nemen, net voordat je gaat slapen. Je helpt je lichaam namelijk om de temperatuur op te hogen. Trek vervolgens warme kleren aan en vergeet hierbij vooral de sokken niet! Jouw voeten bepalen namelijk voor een groot gedeelte de gevoelstemperatuur van het hele lichaam. Let echter op dat je lichaam wel zelf op temperatuur moet kunnen komen. Het hebben van een elektrische deken kan erg fijn zijn, maar vooral als je hier jong mee begint ga je merken dat je lichaam zichzelf niet meer kan opwarmen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *