Mens en gezondheid

Hoe kun je je beter concentreren?

Heb je soms het gevoel dat je je slecht kunt concentreren, bijvoorbeeld doordat je te druk bent in je hoofd, je je niet lang kunt focussen op een taak of niet lang kunt stilzitten? Als dit vaak voorkomt, heb je wellicht last van concentratieproblemen. Gelukkig bestaan er een aantal redelijk eenvoudige manieren om deze problemen op te lossen. Lees gauw verder om erachter te komen welke dat zijn!

Levensstijl aanpassen

Wat je eet en hoeveel je beweegt, heeft invloed op tal van lichamelijke zaken. Zo ook op jouw concentratie. Als je ongezond, te veel of juist te weinig eet, heeft dat een negatieve werking op jouw brein. Net zoals dat het slecht is voor je gewicht en huid, is het ook niet goed voor je cognitieve capaciteiten. Bovendien is bewegen erg belangrijk. Ga iedere dag naar buiten, wandel een stuk – het liefst in de zon – en vergeet ook niet om te ontspannen. Daarnaast is genoeg slaap erg belangrijk: slaap of ontspan je te weinig, dan heeft jouw brein te weinig kans om zich te herstellen en zul je je dus gauw moe voelen. Hierdoor kun je je slecht focussen. 

Brein trainen

Je hersenen trainen is een andere mogelijkheid om concentratieproblemen op te lossen. Dit doe je door wekkers te zetten en je te focussen op een specifieke taak. Ga bijvoorbeeld een boek of een tijdschrift lezen en spreek af dat je dit minimaal een kwartier doet. Gaat de wekker na vijftien minuten en ben je niet afgedwaald of gestopt met lezen? Goed gedaan! Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je ook een half uur lang iedere vijf minuten een wekker zetten. Als de timer afgaat, moet je jezelf afvragen of je aan iets anders hebt gedacht dan aan het boek. Je kunt de wekker steeds iets later zetten naarmate het beter gaat, totdat je je helemaal goed kunt concentreren.

Vitamines innemen

Als je merkt dat je je na bovenstaande tips nog steeds niet erg goed kunt focussen, is het verstandig om eens te kijken naar natuurlijke supplementen. Zo kun je bijvoorbeeld vitamine B12 supplementen slikken. Vitamine B12 helpt, naast het tegengaan van vermoeidheid en geheugenverlies, om je beter te kunnen concentreren. Je kunt deze pillen vinden bij een drogisterij of bijvoorbeeld online bij CureSupport. Op deze website vind je nog meer belangrijke en nuttige informatie over de natuurlijke werking van dit product.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *