gehoortoestel
Zorg

Gehoortoestel kopen: waar moet je op letten?

Een gehoortoestel kopen is niet iets wat je zomaar even doet. Je wilt namelijk wel dat het gehoortoestel goed bij je past en voor jou goed werkt. Daarom zijn er verschillende punten waar je op moet letten. In dit artikel bespreken wij drie van deze punten.

Luisteromstandigheden

gehoortoestel


Het is van belang om voor het kopen van een gehoortoestel na te gaan wat jouw luisteromstandigheden zijn. Gehoortoestellen zijn vaak aangepast aan verschillende luisteromstandigheden, maar niet altijd aan allemaal. Vraag jezelf af of je vaak fietst of wandelt, graag naar het theater gaat of regelmatig op feestjes bent. Het is belangrijk dat je gehoortoestel hiervoor geschikt.

Antifluitsysteem

Helaas versterken gehoorapparaten geluiden niet alleen, maar maken ze ook fluitgeluiden. Je wilt dit natuurlijk het liefst zo min mogelijk horen. Het is daarom echt aan te raden om te kiezen voor een gehoortoestel met een antifluitsysteem.

gehoortoestel

Wel of geen afstandsbediening

Sommige hoortoestellen worden geleverd met een afstandsbediening. Dit kan handig zijn als je de knopjes op het gehoorapparaat lastig vindt om in te drukken. Vraag jezelf af of je een afstandsbediening nodig vindt.

Grote of kleine behuizing

Verder kun je nog kiezen uit AHO-hoortoestellen en RIE-hoortoestellen. Het eerste soort heeft een grotere behuizing achter het oor. De receiver is hier ook in verwerkt. Bij RIE-hoortoestellen zit de receiver in het slangetje, waardoor de behuizing achter het oor kleiner is. Dit soort hoortoestellen zijn daardoor ook minder zichtbaar.