Uitvaart
Geen categorie

Een uitvaartverzekering. Is dat verplicht?

Wanneer jij of een dierbare komt te overlijden, wil je graag dat er een mooi afscheid geregeld wordt. Met een uitvaartverzekering weet je zeker dat dit gebeurt zonder dat de nabestaanden opdraaien voor de (hoge) kosten hiervan. Vaak vragen mensen zich af of zo’n dergelijke verzekering verplicht is. Het antwoord? Nee, dat is het niet. Het is echter wel heel verstandig. Je hoeft je namelijk nergens meer zorgen over te maken en alles wordt tot in de puntjes geregeld. Wij vertellen je er in deze blog graag meer over.

Ps. direct op zoek naar uitvaartverzorging in Soest? Kies dan bijvoorbeeld voor Persoonlijk Afscheid.

Een uitvaartverzekering is dus niet verplicht?

Dat klopt. Ondanks dat het niet verplicht is, beschikt toch ruim 70% van onze bevolking erover. En dat is een verstandige keus. Dankzij deze verzekering draaien je naasten namelijk niet op voor de hoge kosten van de uitvaart in Soest. Op het moment dat je een verzekering afsluit, wordt er gekeken naar je leeftijd en gezondheid. Op basis daarvan wordt er vervolgens een maandelijks te betalen bedrag bepaald. Op het moment van overlijden wordt met dit gespaarde geld de begrafenis of crematie betaald. Tevens worden de wensen besproken. Een uitvaartverzekering zorgt er dus ook voor dat je nadenkt over hoe je uitvaart eruit moet komen te zien.

Wat als ik geen verzekering heb?

Wanneer je niet over een uitvaartverzekering beschikt, zullen de nabestaanden jouw uitvaart moeten betalen. Regelt niemand iets voor je? Dan is de gemeente verplicht een eenvoudige begrafenis voor je te regelen. Je komt dan in een algemeen graf te liggen. Wanneer je over kinderen of een partner beschikt, zullen zij overigens alsnog de rekening toegestuurd krijgen hiervan.