Geen categorie

Afspraken en behandeling na ontslag ziekenhuis

Na uw verblijf in het ziekenhuis moet u mogelijk regelmatig worden gecontroleerd door uw arts uit het ziekenhuis of uw plaatselijke arts. Zo kan uw zorgteam uw herstel en algemeen welzijn volgen. De aard van deze nazorg hangt af van het type operatie dat u heeft ondergaan.

Een deel van uw nazorg kan poliklinisch zijn, wat inhoudt dat u voor afspraken naar het ziekenhuis terugkeert voor een afspraak met een arts (zoals een spraakpatholoog). Andere aspecten van nazorg kunnen worden behandeld door uw plaatselijke arts of een verpleegkundige die bijvoorbeeld bij u thuiskomt om uw wonden te verzorgen.

Herstel na operatie

Hoelang het duurt voordat u volledig bent hersteld van uw operatie, hangt van veel dingen af, waaronder:

  • Uw leeftijd
  • Uw gezondheid vóór de operatie
  • De omvang van uw verwondingen
  • Het succes van uw revalidatie
  • De hoeveelheid rust die u krijgt.

Voor sommige mensen zal het herstel traag verlopen, terwijl anderen binnen zeer korte tijd weer normaal zullen zijn.

Als uw herstel lang duurt, wees dan geduldig en volg het stappenplan die u heeft gekregen, inclusief het nemen van medicijnen, sporten en een bezoek brengen aan uw arts, en indien u emotioneel worstelt met uw herstel, praat dan met uw zorgverlener, maatschappelijk werker of hulpverlener. Uw fysieke herstel is het meest effectief als u mentaal voorbereid bent.

Hierna is het aan te raden om naar een zorghotel te gaan zoals ‘Zorghotel De Kim’. Hier kunt u volledig ontspannen en uw lichaam de benodigde rust geven zolang het oor u nodig is.

Strand

Bron: https://www.zorghoteldekim.nl/